معرفی قرص اورفورگلیپرون (Orforglipron) رقیبی برای آمپول اوزمپیک (Ozempic)

معرفی قرص اورفورگلیپرون (Orforglipron) رقیبی برای آمپول اوزمپیک (Ozempic): بدون نیاز به تزریق با قرص‌های شرکت Eli Lilly لاغر شوید!

قرص آزمایشی لاغری شرکت Eli Lilly موسوم ‌به  (Orforglipron) برای کاهش وزن به کمک افراد خواهد آمد. در نتیجه یک آزمایش مرحله میانی مشخص شد افراد با مصرف بالاترین دوز از قرص اورفورگلیپرون، به طور متوسط ۱۵٪ از وزن بدن خود را پس از ۳۶ هفته کاهش داده اند. چنین نتیجه‌ای با درمان‌های تزریقی تایید شده فعلی مانند Wegovy در دراز مدت رقابت می‌کند.

بر اساس مقاله‌ای که محققان در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر کرده اند، از نظر عوارض جانبی داروی جدید ، همان عوارض دارو‌های موجود در دسته داروهای آگونیست‌های گیرنده GLP-1 را دارد که عمدتا گوارشی مانند تهوع، یبوست و استفراغ هستند.

 

در حال حاضر داروی تایید شده برای کاهش وزن  Wegovy است که به صورت تزریق یک بار در هفته تجویز می ‌شود. اما Ozempic هم که حاوی همان بخش کلیدی Wegovy به نام سماگلوتید است و  Mounjaro که هر دو برای درمان دیابت نوع ۲ تایید شده‌اند هنوز برچسب کاهنده وزن دریافت نکرده‌اند، گرچه عملا مشابه هم هستند.

WegovyOzempic

 

داروی جدید Orforglipron نیزاز دسته همین داروهاست با این تفاوت که به صورت قرص و روزانه استفاده می‌شود.

 

دکتر نادیا احمد، معاون Eli Lilly که بر توسعه دارو‌های مدیریت وزن نظارت دارد، گفت: “قدرت اننتخاب برای بیماران واقعا مهم است.”

البته از آنجایی که باید بیشترین دوز اورفورگلیپرون در طی ۳۶ هفته استفاده شود، خود یک مسئله است و ممکن است در این دوز آثار جانبی بیشتری مشاهده شود.

 

این دارو روی ۲۷۲ نفر با میانگین وزن اولیه بدن ۱۰۸.۷ کیلوگرم  آزمایش شد. در این آزمایش، بیماران چاق، با شاخص توده بدنی( BMI) ۳۰ یا بیشتر، یا دارای اضافه وزن، با BMI حداقل ۲۷ شرکت کردند. چهار دوز از ۱۲ تا ۴۵ میلی گرم در مقایسه با دارونما مورد آزمایش قرار گرفت. همچنین افراد شرکت کننده در مورد رژیم غذایی خود و ورزش مشاوره دریافت کردند.

 

نتایج این آزمایش نشان داد کاهش وزن در هفته ۳۶ از ۹.۴٪ تا ۱۴.۷٪ در مقایسه با ۲.۳٪ در دارونما متغیر بود همچنین اثرات مثبتی بر سطوح‌ تری گلیسیرید و کلسترول و همچنین فشار خون سیستولیک مشاهده شد. اما هیچ تغییر معنی‌ داری در فشار خون دیاستولیک، مشاهده نشد.

 

این مطالعه نشان داد که شایع‌ ترین عوارض جانبی این دارو حالت تهوع، یبوست، استفراغ و اسهال بوده است. همچنین بیشتر این عوارض  از نظر شدت “خفیف تا متوسط” بودند که طی افزایش تدریجی دوز دارو مشاهده شده اند. به دلیل همین عوارض بین ۱۰ تا ۱۷٪ شرکت‌کننده‌ها مصرف دارو را متوقف کردند.

 

شرکت Novo Nordisk نیز در ماه گذشته اعلام کرد که قرصی بر مبنای سماگلوتید با نام تجاری رایبلسوس (Rybelsus) را مورد آزمایش قرار داده است که در نتیجه آن ، ۱۵ درصد کاهش وزن در طول ۶۸ هفته بدست آمده است. اما پزشکان می‌گویند مصرف این داروی اخیر که برای دیابت نوع ۲ تایید شده است، همراه با الزامات سختی چون نخوردن یا ننوشیدن ظرف ۳۰ دقیقه پس از مصرف، می‌تواند پیچیده باشد.

 

در حال حاضر این دارو‌ها باید آزمایشات در مقیاس بزرگتر را طی کنند،این به معنی آن است که ماه‌ ها یا سال‌ ها تا رسیدن به بازار فاصله دارند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *