تاثیر ویتامین ها بر وزن و چاقی کودکان و نوجوانان

تاثیر ویتامین ها بر اضافه وزن کودکان:

چاقی یک بیماری پیچیده است که با عوامل بیولوژیکی، رشدی، محیطی، رفتاری و ژنتیکی در هم تنیده است. با توجه به اینکه نرخ چاقی کودکان و نوجوانان در سراسر جهان رو به افزایش است، لازم است به چاقی کودکان و نوجوانان توجه ویژه ای شود. چاقی دوران کودکی یک مشکل بهداشتی مداوم و جدی بین المللی است که تقریباً 17 درصد از کودکان و نوجوانان را تحت تأثیر قرار می دهد و سلامت و طول عمر آن ها را در بزرگسالی تهدید می کند. با این حال، دلایل تفاوت زیاد در شیوع چاقی در بین کودکان هنوز مشخص نیست. در این مقاله تاثیر ویتامین ها بر وزن و چاقی کودکان و نوجوانان را مورد بررسی قرار می دهیم.

دوران کودکی به عنوان عصر طلایی سرمایه گذاری در پیشگیری از چاقی شناخته می شود. با توجه به منشاء چند عاملی چاقی، درک بهتر عوامل موثر برای درمان و پیشگیری موثر ضروری است. وضعیت ریز مغذی ها ممکن است عامل مهمی برای ایجاد چاقی در دوران کودکی باشد. در عین حال، به دلیل همبستگی زیاد بین دریافت ویتامین ها در رژیم غذایی، مطالعات نشان داده بود که بین ویتامین A، ویتامین B12 و وضعیت اسید فولیک و دریافت تیامین و ریبوفلاوین همبستگی منفی وجود دارد. بنابراین بررسی تاثیرات قابل توجه مولتی ویتامین های رایج در کودکان و نوجوانان بر چاقی ضروری است. اکثر ویتامین ها در افراد چاق کمبود دارند، به ویژه ویتامین های محلول در آب مانند ویتامین B12 و ویتامینC اما در مورد چاقی، مولتی ویتامین ها کمتر مورد ارزیابی قرار می گیرند. بافت چربی به عنوان یک اندام متابولیک و غدد درون ریز در نظر گرفته می شود. مصرف بیش از حد ویتامین ها می تواند در هموستاز بدن اختلال ایجاد کند، اما کمبود ویتامین ها می تواند شرایط پاتولوژیک را تشدید کند. بنابراین، نیاز به ارزیابی رابطه بین وضعیت ویتامین ها و چاقی در کودکان و نوجوانان وجود دارد.

تاثیر ویتامین ها بر وزن و چاقی کودکان و نوجوانان

تاثیر ویتامین ها بر وزن و چاقی کودکان و نوجوانان

مصرف همزمان ویتامین ها از طریق رژیم غذایی به عنوان یک سناریوی رایج و واقعی در زندگی روزمره مطرح است. با این حال، مطالعات آینده ‌نگر محدودی ارتباط بین مصرف مولتی ویتامین و چاقی را در کودکان و نوجوانان ارزیابی کرده‌اند. که هدف ما نیز این ارزیابی است تا شما نیز با آن ها آشنا شوید.

در مدل رگرسیون لجستیک چند متغیره، پنج ویتامین (ویتامین A، ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین B12 و ویتامینD  با چاقی در کودکان و نوجوانان ارتباط منفی داشتند. تجزیه و تحلیل نشان داد که زمانی که غلظت9 ویتامین در مقایسه با مقدار متوسط ​​در صدک 55 یا بالاتر باشد، مصرف ترکیبی این ویتامین ها می تواند به طور قابل توجهی خطر چاقی را در کودکان و نوجوانان کاهش دهد. اثرات متقابل بالقوه ویتامین B2 و ویتامین B12 در افزایش خطر چاقی در کودکان و نوجوانان  نیز مشاهده شد.

عوامل خطر چاقی در کودکان:

بدن شما انرژی استفاده نشده را به عنوان چربی بدن ذخیره می کند. برای حفظ وزن سالم، باید از انرژی غذاهایی که می خورید استفاده کنید یا آن ها را بسوزانید. اگر بیش تر از آن چه مصرف می کنید بخورید، بدن انرژی اضافی را به صورت چربی ذخیره می کند. چاقی در دوران کودکی منجر به چاقی در بزرگسالی می شود

کودکان دارای اضافه وزن یا چاق بیشتر احتمال دارد که در دوران نوجوانی چاق باقی بمانند و در بزرگسالی دچار اضافه وزن یا چاق شوند. حدود 80 درصد از نوجوانان چاق به بزرگسالان چاق تبدیل می شوند.

عواملی که ممکن است باعث اضافه وزن و چاقی کودکان شوند عبارتند از:

انتخاب های غذایی: این ها شامل انتخاب غذاهای پرچرب و شیرین به جای گزینه های سالم تر است.

فقدان فعالیت بدنی: کودکان اغلب نسبت به گذشته فعالیت کمتری دارند.

صرف زمان زیادی برای فعالیت های کم تحرک: کودکان به طور متوسط ​​حدود 2 ساعت و نیم و یا بیش تر در روز تلویزیون تماشا می کنند و همچنین وقت خود را با رایانه و سایر بازی های الکترونیکی سپری می کنند. به نظر می رسد این سرگرمی ها جایگزین سرگرمی های فعال می شوند.

والدین دارای اضافه وزن: الگوهای غذایی خانواده می تواند تأثیر زیادی بر حفظ وزن سالم کودک داشته باشد. برخی از والدین دارای اضافه وزن ممکن است نسبت به والدینی که وزن مناسبی دارند کمتر نگران اضافه وزن فرزندان خود باشند.

ژنتیک: برخی از اختلالات ژنی نادر باعث چاقی شدید دوران کودکی می شود. در بسیاری از افراد دیگر، ژن‌های خاصی که با هم عمل می‌کنند احتمالاً برخی از کودکان را مستعد ابتلا به چاقی می‌کنند. اگر تمایل خانواده به اضافه وزن وجود دارد، والدین باید از انتخاب غذای سالم برای کل خانواده آگاهی بیشتری داشته باشند.

مشکلات سلامتی مرتبط با چاقی:

بیش تر مشکلات سلامتی مرتبط با چاقی در بزرگسالی آشکار می شود. علائم اولیه این مشکلات بعدی معمولاً در کودکان یافت می شود.

مشکلات سلامتی بالقوه برای کودکان چاق عبارتند از:

دیابت نوع 2: در حالی که این بیماری بیشتر در بزرگسالان دیده می شود، اکنون در کودکان نیز تشخیص داده می شود.

اختلالات خوردن مانند بولیمیا یا پرخوری

اختلالات ارتوپدی: مشکلات ساختار پا

مشکلات کبدی از جمله کبد چرب

اختلالات تنفسی: مانند مسدود شدن راه های هوایی و محدودیت در دیواره قفسه سینه، که باعث تنگی نفس در حین ورزش می شود.

آپنه خواب: این وضعیتی است که باعث دشواری تنفس هنگام خواب می شود. همچنین باعث خروپف، بیداری مکرر و بد خوابی می شود. باعث می شود افراد احساس خستگی کنند و به تمرکز ضعیف در طول روز کمک می کند

کاردیومیوپاتی: مشکلی در عضله قلب که زمانی ایجاد می شود که برای پمپاژ خون به تلاش بیشتری نیاز است.

مشکلاتی که در اجتماع برای کودکان چاق وجود دارد؟

چاقی می تواند تأثیر عمده ای بر احساس کودکان نسبت به خود و نحوه تعامل آن ها با دیگران داشته باشد. نوجوانان چاق بیش تر احتمال دارد که عزت نفس پایینی داشته باشند، که ممکن است بر جنبه های دیگر زندگی آن ها مانند: ایجاد روابط دوستانه و شایستگی در مدرسه تأثیر بگذارد.

چاق بودن در دوران کودکی یا نوجوانی، بدون توجه به این که بزرگسال چاق باشد یا خیر، خطر ابتلا به طیف وسیعی از بیماری ها و اختلالات را در بزرگسالی افزایش می دهد. مهم است که قبل از بالغ شدن کودکان، شرایط را شناسایی کرده و شروع به معکوس کنید. در حالت ایده آل، باید از اضافه وزن و چاقی جلوگیری کرد.

روش هایی برای جلوگیری از اضافه وزن کودکان:

تاثیر ویتامین ها بر وزن و چاقی کودکان و نوجوانان

تاثیر ویتامین ها بر وزن و چاقی کودکان و نوجوانان

داشتن یک رژیم غذایی سالم می تواند به کودکان کمک کند تا مواد مغذی مورد نیاز برای رشد و تکامل سالم را دریافت کنند و به آن ها کمک کند به وزن مناسب برسند. یک رژیم غذایی سالم سرشار از میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین های بدون چربی و لبنیات کم چرب یا بدون چربی است.

متأسفانه تعداد کمی از مردم میوه و سبزیجات کافی دریافت می کنند. شما باید به کودکان خود کمک کنید آن ها را بخورند: نیمی از میوه ها و سبزیجات بشقاب آن ها را برای سلامتی مطلوب تهیه کنید.

در مقایسه با افراد غیر فعال، جوانان فعال بدنی دارای عضلات قوی تر و آمادگی قلبی عروقی بهتری هستند. آن ها همچنین معمولا چربی بدن کمتری دارند و استخوان های قوی تری دارند. فعالیت بدنی منظم در دوران کودکی نیز خطر ابتلا به افسردگی را کاهش می دهد. کودکان هر روز حداقل به 60 دقیقه فعالیت بدنی نیاز دارند. این نکات را امتحان کنید تا به کودکانتان برای داشتن وزن و سلامتی کمک ویژه ای کنید.

خواب خوب برای پیشگیری از دیابت نوع 2، چاقی، صدمات، سلامت روانی ضعیف و مشکلات توجه و رفتار ضروری است. همچنین  کم خوابی تا حدودی با چاقی مرتبط است زیرا خواب ناکافی می تواند باعث شود بیش تر غذا بخورند و فعالیت بدنی کمتری داشته باشند که در نهایت موجب اضافه وزن می شود.

بسیاری از ما قند های اضافه شده زیادی می خوریم و می نوشیم که می تواند منجر به مشکلات سلامتی مانند افزایش وزن و چاقی، دیابت نوع 2 و بیماری قلبی شود. کودکان زیر 2 سال به هیچ وجه نباید قند اضافه ای در رژیم غذایی خود داشته باشند و کودکان بالای 2 سال باید قند ها را کمتر از 10 درصد کالری روزانه خود نگه دارند.

یک راه خوب برای کاهش سرعت قند، پرهیز از   نوشیدنی ‌های شیرین مانند: نوشابه، آبمیوه‌ ها و شیر طعم ‌دار است. با ارائه آب، شیر کم‌چرب  ساده یا آبمیوه 100 درصد، به کودکان خود کمک کنید در نوشیدنی خود تجدید نظر کنند.

بزرگسالان و کودکان بیش از 7 ساعت در روز را بی تحرک می گذرانند و این شامل زمان صرف شده برای خواب نمی شود. بسیاری از این ساعات بی تحرکی در حالت نشسته یا دراز کشیدن با تلفن، تبلت یا رایانه سپری می شود. تماشای تلویزیون؛ یا بازی های ویدیویی می توانند تحرک کودکان را کم کرده و باعث اضافه وزن و چاقی آن ها شوند.

سخن نهایی:

به عنوان نکته و سخن پایانی می توانیم بگوییم که، چاقی و اضافه وزن می تواند دارای مشکلات و عوارض بسیاری به ویژه برای کودکان باشد. اما برای این که بتوانید از اضافه وزن کودکان خود پیشگیری کنید، باید بتوانید در گزینه اول الگوی مناسبی برای آن ها باشید تا بتوانید در گام های بعدی آن ها را به خوردن و نوشیدن و یا خواب درست دعوت کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *