بسیاری از ما هر روز در دام عادت هایی می افتیم که برای مغز ما مضر هستند. در واقع برخی از عادتها و رفتارهای روزمره که بخشی از زندگی هر روزه ما شدهاند از جمله عواملی هستند که موجب آسیب تدریجی به مغز می شوند. در اینجا به چند عادت و رفتار آسیب زننده به مغز را عنوان می کنیم پس اگر مغزتان برایتان عزیزاست، سعی کنید این عادتها را تغییر دهید:
عادتها و رفتارهای مضر برای مغز
1.خواب ناکافی
خیلی از افراد هفت تا هشت ساعت خواب توصیه شده را دریافت نمی کنند و این امرموجب کاهش مهارتهای شناختی مانند حافظه، استدلال و حل مسئله می شود.
بنابراین سعی کنید به خودتان زمان بیشتری برای خواب بدهید. خودتان را مجبور کنید یک ساعت زودتر از حد معمول به رختخواب بروید. این کار به مغز و بدن شما زمان بیشتری برای خواب کافی میدهد. قبل از خواب سعی کنید از تماشای تلویزیون یا لپتاپ یا تلفن همراه خودداری کنید، که میتواند محرک باشد.
2.عدم معاشرت و تنهایی
انسان ها مانند یک شبکه برای تماس اجتماعی سیم کشی شده اند. مهم این نیست که چند دوست در فیس بوک دارید آنچه مهم است احساس واقعی ارتباط است. افرادی که حتی با چند دوست صمیمی ارتباط واقعی دارند، شادتر و سازنده تر هستند. آنها همچنین کمتر از زوال مغز و آلزایمر رنج می برند. اگر احساس تنهایی می کنید، با دوستان خود در ارتباط باشید یا یک کار گروهی جدیدی را شروع کنید مثل ورزش یا رقص که شامل افراد دیگر نیز می شود.
3.غذاهای ناسالم
خوردن بیش از اندازه غذاهای ناسالم نه تنها موجب اضافه وزن و چاقی می شود بلکه برای مغز هم آسیب زننده هستند .در افرادی که همبرگر، سیب زمینی سرخ کرده، چیپس سیب زمینی و نوشابه های گازدار زیادی در رژیم غذایی خود دارند، بخش هایی از مغز که با یادگیری، حافظه و سلامت روان مرتبط است، کوچکتر است. از سوی دیگر، توت ها، غلات کامل، آجیل و سبزیجات برگ سبز، عملکرد مغز را حفظ کرده و زوال ذهنی را کند می کنند. بنابراین دفعه بعد که شروع به گرفتن یک کیسه چیپس کردید، به جای آن یک مشت آجیل بردارید.
4.عدم تحرک
به طور متوسط یک فرد بالغ روزانه 6 ساعت و نیم می نشیند. نشستن طولانی و عدم تحرک می تواند روی مغز تاثیرمنفی داشته باشد. بنابراین اگر بیش از حد می نشینید و به طور منظم ورزش و تحرک نمی کنید احتمال ابتلا به زوال عقل بیشتر خواهد شد. همچنین احتمال ابتلای شما به دیابت، بیماری قلبی و فشار خون بالا بیشتر می شود که همگی ممکن است با آلزایمر مرتبط باشند. لازم نیست دو ماراتن را شروع کنید، نیم ساعت پیاده روی سریع در اطراف محل کار یا حتی در منزل، کارساز خواهد بود. نکته مهم این است که هر هفته حداقل 150 دقیقه ورزش متوسط داشته باشید.
5.استرس مزمن
استرس مزمن می تواند سلول های مغز را از بین ببرد و قشر جلوی مغز، ناحیه مسئول حافظه و یادگیری را کوچک کند. یک محرک اصلی استرس برای افراد زمانی است که همه چیز مطابق میل افراد پیش نمیرود، این طرز فکر میتواند باعث واکنشهای منفی شود که سطح استرس را افزایش میدهد.
در مواجهه با این مورد سعی کنید در واکنش های خود انعطاف پذیرتر باشید. زمانی که احساس کردید در شرف ناراحتی هستید، چند نفس عمیق بکشید و به خود یادآوری کنید که همیشه نمی دانید چه چیزی بهترین است و روش های دیگر ممکن است خوب باشند و بپذیرید که همیشه اوضاع مطابق میل شما پیش نمی رود. همچنین می توانید با تکرار این مانترا با خود، “حالم خوب است، فعلا”، خود را آرام کنید.
6.سیگار کشیدن
همه ما با این موضوع که سیگار کشیدن چقدر میتواند برای سلامتی مضر باشد موافقیم شاید نمیدانستید که کشیدن سیگار می تواند مغز شما را کوچک کند، حافظه شما را بدتر کند و احتمال ابتلا به زوال عقل از جمله آلزایمر را دو برابر کند. همچنین باعث بیماری قلبی، دیابت، سکته مغزی و فشار خون بالا می شود. و این چیز خوبی نیست.
7.هوای آلوده
قرار گرفتن مکرر در معرض آلودگی هوا به طور دائمی ساختارهای عروقی مغز را تحت تاثیر قرار می دهد و منجر به عوارض جانبی جدی بر روی قدرت ذهنی می شود.
آلاینده های ریز هوا نیز به عنوان عامل ایجاد تغییراتی در ساختار مغز شناخته شده اند که شبیه نتایج آزمایش افراد مبتلا به بیماری آلزایمر است.
بدون دیدگاه