10 اقدام برای مقابله با چاقی

چاقی که به عنوان بیماری عصر تعریف می شود، می تواند مشکلات زیادی مانند دیابت، فشار خون، بیماری های قلبی، بیماری های ارتوپدی و سرطان ایجاد کند. در حالی که شیوع چاقی در جهان بر حسب قاره ها متفاوت است، تقریباً از هر سه نفر در کشور ما یک نفر مشکل اضافه وزن و چاقی دارد. متخصصان  بیان می کنند انگیزه بیمار در درجه اول مبارزه با چاقی است .

10 اقدام برای مقابله با چاقی

اپیدمی واقعی چاقی:

درست نیست که به هر فرد دارای اضافه وزن به عنوان یک بیمار چاق برخورد کنیم. معتبرترین معیار در این زمینه شاخص توده بدنی است. افرادی که دارای شاخص توده بدنی بالای 25 هستند دارای اضافه وزن، افراد بالای 30 سال چاق و افراد بالای 40 به عنوان چاقی مرضی در نظر گرفته می شوند. چاقی تقریباً همه مکانیسم های بدن به ویژه مقاومت به انسولین و دیابت، فشار خون بالا، بیماری های عروق کرونر قلب، کبد چرب، سکته مغزی، زوال عقل، مشکلات ارتوپدی و سرطان را تحت تأثیر قرار می دهد. هنگامی که بیماری های همراه در این تصویر گنجانده شود، تقریبا 80 درصد از جهان تحت تاثیر چاقی و اختلالات مرتبط با چاقی قرار دارند. چاقی که به عنوان یک بیماری مزمن تعریف می شود، باید به عنوان یک بیماری همه گیر پذیرفته شود زیرا کل جهان را تحت تاثیر قرار می دهد. داده های آماری به دست آمده از مطالعات مربوط به چاقی در سال های اخیر نشان می دهد که تقریباً از هر 3 نفر در ایران یک نفر چاق است. در حالی که این نرخ در کشورهای خاور دور بسیار کم تر است، در کشورهای آمریکای شمالی این تصویر بدتر است.

انسان ها تنها موجوداتی هستند که سعی در کاهش وزن دارند:

هیچ موجود دیگری به جز انسان در دنیا وجود ندارد که بخواهد وزن خود را کاهش دهد. با توجه به تغییر شرایط زندگی، علل چاقی نمایان می شود. علاوه بر عوامل ژنتیکی؛ غذاهای آماده، رژیم غذایی ناسالم و نامتعادل، کم تحرکی از جمله عواملی هستند که منجر به چاقی می شوند. عدم تعادل کالری که می توان در وعده های غذایی که به طور جمعی در محل کار سرو می شود مشاهده کرد، عادات فست فود، غیر طبیعی بودن غذاهای مصرفی و معرفی زودهنگام غذاهای ناسالم به کودکان، چاقی را به یک مشکل جهانی تبدیل کرده است.

10 اقدام برای مقابله با چاقی

برنامه های شهری باید بر اساس چاقی شکل بگیرد:

در مبارزه با چاقی، لازم است که نه تنها برای افراد دارای اضافه وزن، بلکه برای کل جامعه، جدیت این مشکل توضیح داده شود. علاوه بر اقدامات شخصی، وارد کردن اقدامات رادیکال به زندگی نیز مهم است. علاوه بر اقدامات شخصی مانند پیاده روی در مسافت های کوتاه به جای ماشین، استفاده از پله به جای آسانسور، شکل گیری برنامه های شهری با توجه به شیوع روزافزون چاقی در جامعه ضروری است. در سیستم‌های حمل ‌ونقل عمومی مانند مترو و اتوبوس، می‌توان فاصله بین ایستگاه‌ها را بیشتر از ایستگاه‌های موجود نگه داشت و با ایجاد تمهیدات مختلف در حمل‌ ونقل ، افراد را به پیاده‌روی هدایت کرد یا فعالیت بدنی را افزایش داد. علاوه بر این، مهم است که مناطقی که به افراد امکان ورزش در فضای باز را می دهد در برنامه ریزی شهری گنجانده شود.

الگویی برای فرزندانتان باشید:

به نام تغذیه سالم باید تغییراتی در بخش غذایی ایجاد شود. باید جامعه را نسبت به مواد غذایی موثر در سطح اعتیاد روشن کرد. کنترل غذاخوری ها در مدارسی که کودکان بیشتر روز خود را در آن می گذرانند مهم است. فعالیت های ورزشی بیشتری باید به زندگی آموزشی اضافه شود. علاوه بر همه اینها، والدین باید تا حد امکان فعالیت هایی را با هم به عنوان الگو برای فرزندان خود انجام دهند، از تغذیه گرفته تا ورزش. پروژه نجات کودکان از چاقی و هدایت آنها به زندگی سالم در واقع پروژه ای برای نجات بزرگسالان نیز هست.

10 اقدام برای مقابله با چاقی

برای کاهش وزن عجله نکنید:

یکی از اشتباهاتی که در مبارزه با چاقی مرتکب می شوید، تمایل به کاهش وزن بسیار سریع است. نباید فراموش کرد که وزن از دست رفته در مدت زمان بسیار کوتاه را می توان در مدت زمان بسیار کوتاهی دوباره به دست آورد. علاوه بر این، این امکان وجود دارد که بیماران چاق در هنگام کاهش وزن سریع با مشکلات مختلفی مواجه شوند. افزودن تنها 8 کالری، یعنی یک بیسکویت به رژیم غذایی، منجر به افزایش 10 کیلوگرمی در 30 سال می شود. برعکس، کاهش 8 کالری از رژیم غذایی روزانه باعث کاهش 10 کیلو وزن نیز می شود. مطالعات نشان داده است که اگر بیماران چاق 5 تا 7 درصد وزن خود را از دست بدهند، بهبود در سیستم متابولیک خود را تجربه می کنند و زمانی که بیش از 15 درصد وزن خود را از دست بدهند، اثرات منفی دیابت نوع 2 که دوره متوسطی دارد، برمی گردد.

اول نیت بعد رژیم:

در مبارزه با چاقی ابتدا باید انگیزه بیمار فراهم شود. هیچ روشی از جمله جراحی در بیمارانی که تعهدات خود را در قبال سلامتی خود قبول نمی کند موفق نیست.

10 اقدام برای مقابله با چاقی

10 پیشنهاد مهم برای مبارزه با چاقی:

  1. خیلی آهسته غذا بخورید و قبل از 20 دقیقه از روی میز بلند نشوید.
  2. غذاهای جامد را حداقل 20 بار و غذاهای مایع مانند سوپ و ماست را حداقل 10 بار بجوید.
  3.  3/1 از هر چیزی در بشقاب خود را جا  بگذارید.
  4.  قبل از سیر شدن از روی میز بلند شوید.
  5.   در ساعت اول بعد از هر وعده غذایی ده دقیقه پیاده روی آهسته داشته باشید. از رفتن به رختخواب بعد از غذا خودداری کنید.
  6.  از غذاهای شیرین، چرب و آماده خودداری کنید.
  7.  بدانید که کنترل وزن شما با تغییر مثبت در عادات غذایی طولانی مدت و تکنیک خوردن شما دائمی خواهد بود.
  8.  به آرامی شروع کنید و هر روز یک ساعت پیاده روی کنید.
  9.    برای تغییر سبک زندگی با خود قراردادی 5 ساله ببندید و تسلیم نشوید.
  10. پیشگیری از چاقی را به یک روش زندگی تبدیل کنید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *