۱. آیا بیمار می تواند ویتامین ها و ماده های معدنی را از غذا تامین کند؟
مدرکی مبنی بر درمان یا پیشگیری از بیماری ها بوسیله مکمل ها وجود ندارد. سازمان FDA نیز به سازندگان مکمل ها اجازه تبلیغ درمان یا پیشگیری کننده را نمی دهد. کافی است فرد بر اساس گایدلاین ۲۰۱۵-۲۰۲۰ غذای روزانه خود را مصرف نماید تا کمتر بیمار شود. استفاده از غذاهای گوناگون برای رفع نیاز بدن به ریز مغذی ها کافی است و مکمل ها تنها برای پر کردن شکاف رژیم غذایی ویژه مناسب هستند.
برای مثال، گیاهخواران می توانند ویتامین ب ۱۲ را به طور مکمل برای سلامت سلول های خونی و عصبی دریافت کنند زیرا این ویتامین بیشتر در گوشت و ماهی یافت می شود.
۲. آیا بیمار باردار است؟
مدارک بسیاری وجود دارد که نشان می دهد خانم های باردار در صورت مصرف ویتامین های پره ناتال مانند فولیک اسید (کاهش خطر نوزاد نارس و اوتیسم)، کلسیم، آهن و امگا ۳ بارداری ایمن تر و بچه های سالم تری خواهند داشت.
بررسی ها پیشنهاد می کنند که ویتامین سی برای خانم های باردار سیگاری از جهت کاهش خطر تنفسی و افزایش استحکام استخوان نوزاد می تواند سودمند باشد.
۳. آیا بیمار مکمل را مصرف می کند تا بهتر، سریع تر و قوی تر باشد؟
هنوز در مورد مکمل ها بین مصرف کنندگان و مراقبان بهداشت اختلاف نظر وجود دارد.
کرآتین که یکی از محبوب ترین این مکمل ها است، در کوتاه مدت برای بهبود عملکرد ورزشکاران سرعتی مفید بوده است اما استفاده آن در دراز مدت و در ورزش های استقامتی سودمند نیست.
کافیین نیز به عنوان یک ماده نیروزا با تحریک دستگاه عصبی مرکزی نیز مطرح است.
بررسی های محققان درباره مکمل های قانونی مانند پروتیین وی، کرآتین و گلوتامین نشان داده که به علت کمبود اعتماد به نفس ممکن است ورزشکاران مقدار بیش از حد این مکمل ها را مصرف نمایند. در سال ۲۰۱۴ تحقیقی از ورزشکاران المپیکی انجام شد که پرسیده شد اگر شما از یک ماده نیروزا استفاده کنید در حالی که به دام نمی افتید و برای ۵ سال قهرمان می مانید سپس شما فوت کنید آیا تمایل به این کار دارید؟ بیش از نیمی از ورزشکاران پاسخ مثبت دادند. داروسازان باید مراقب این گونه افراد باشند.
۴. آیا مکمل ایمن است؟
تنها در ماه نوامبر ۲۰۱۵ ایمنی نزدیک به صد مکمل توسط FDA رد شد. در هشدارهای سازمان FDA نشان می دهد که اغلب این مکمل ها آلودگی دارویی و میکروبی دارند و نباید مصرف شوند.
۵. آیا مکمل تداخلی با داروهای نسخه ای بیمار ندارد؟
مثال هایی در این مورد:
تداخل ویتامین های ای، ایی و کا با وارفارین.
آهن با تتراسایکلین ها و فلوروکینولون ها.
کلسیم با کورتیکوسترویید ها.
جینسینگ با داروهای ضد دیابت.
ملاتونین با MAOIs، SSRIs و TCAs.
داروساز بهترین فرد برای پاسخ گویی به پرسش های در ارتباط با مکمل ها می تواند باشد.
بدون دیدگاه