نگرشی بر درمان دارویی نسبتا جدید لیشمانیوز

همانطور که میدانیم استفاده از روش های درمانی رایج از قبیل ترکیبات پنج ظرفیتی آمتیموان مانند گلوکانتیم و پنتاستوم به عنوان داروهای رده اول درمانی لیشمانیوز دارای عوارض جانبی زیادی می باشد. نیاز به تزریقات مکرر و دردناک ،طولانی بودن دوره مصرف، گرانی قیمت،احتمال عود بیماری و موثر واقع نشدن در تمامی موارد ونیز گران بودن و توکسیک بودن داروهای پنتامیدین و آمفوتریسین
همه و همه ، دلایلی هستند برای معرفی یک داروی خوراکی و مناسب برای درمان لیشمانیوز

میلتوفسین (impavido )
یکی از آنالوگ های فسفاتیدیل کولین است که در ابتدا برای درمان متاستاز پوستی ناشی از سرطان پستان مورد استفاده قرار گرفت. بعد از اینکه مشخص شد لیشمانیا از نظر بیوشیمیایی به سلولهای سرطانی شباهت دارد اثرات ضد لیشمانیایی این دارو در محیط کشت و موجودات زنده اثبات گردید.میلتفوسین باعث القای آپوپتوز در سلول های سرطانی مختلف می شود .
این دارو باعث ایجاد مرگ شبیه به آپوپتوز در لیشمانیا دونووانی می گردد.

مکانیسم های القای آپوپتوز:
▫️ مهار سنتز پروتیین کیناز و فسفاتیدیل کولین
▫️مهار سنتز اسفنگو میلین و افزایش سرامیک داخل سلولی.
-این دارو از گلوکانتیم گران تر است اما با در نظر گرفتن کل هزینه های درمانی گرانی این دارو با هزینه پایین مراقبت با دارو جبران میشود.
-این دارو به راحتی تجویز می شود و به صورت خوراکی مصرف می شود و در دوره انگل شناختی در فواصل زمانی دو هفته سه ماه و شش ماه بعد از پایان دوره درمان این دارو به اندازه گلوکانتیم در درمان لیشمانیوز جلدی ناشی از لیشمانیا ماژور در ایران موثر است.
-عوارض جانبی آن عبارت است از :درد معده . تهوع .استفراغ.افزایش آنزیم کبدی .افزایش کراتینین سرم.

در وب سایت بهزیستن شما می توانید برای اطلاع از انواع رژِیم ها به وبلاگ وبسایت هم مراجعه نمایید.

نقل از پیک دارویی نوین

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *