علل کاهش وزن و افزایش وزن

از آنجایی که افزایش و کاهش وزن به دلایل مختلفی رخ می دهد، کاهش وزن و افزایش وزن بی دلیل اغلب می تواند منادی برخی بیماری ها باشد. وزن بدن ما باید با توجه به نسبت چربی و عضله در تعادل خاصی باشد. در صورت لزوم باید وزن اضافی را کم کرد یا در صورت لزوم افزایش وزن را فراهم کرد. برای افزایش وزن و کاهش وزن می توان رژیم های غذایی را تحت نظر پزشک اعمال کرد. این رژیم ها متناسب با فرد و شرایط جسمانی او تهیه می شوند.

اگرچه کاهش وزن و افزایش وزن بسته به روش های مختلف امکان پذیر است، اما نکته مهم این است که به روشی سالم لاغر شوید. تغذیه برای نیازهای جسمی و روانی افراد بسیار مهم است. فرد باید رژیم غذایی مناسبی برای خود تنظیم کند و در صورت لزوم با رعایت آن  ورزش را به زندگی خود اضافه کند. همراه با کاهش و افزایش وزن، تعادل های مختلف در بدن تغییر می کند. در نتیجه ممکن است شرایطی پیش بیاید. فردی که قصدش افزایش یا کاهش وزن است، حتما باید با یک پزشک متخصص با در نظر گرفتن اطلاعات دقیق این موضوع را برنامه ریزی کند. این برای جلوگیری از برخی بیماری ها و اطمینان از عدم وجود شرایطی مانند کاهش وزن اشتباه یا افزایش وزن اشتباه است.

علل کاهش وزن و افزایش وزن

چه چیزی باعث کاهش وزن می شود؟

کاهش وزن می تواند عملی باشد که فرد به طور ارادی یا ناخواسته انجام می دهد. کاهش وزن ناخواسته ممکن است منادی برخی بیماری ها باشد و برخی غذاها بدون اینکه متوجه شوید باعث کاهش وزن می شوند. این غذاها عبارتند از؛ ماست، تخم مرغ، سیب، دارچین، سرکه، گریپ فروت، کلم بروکلی و کلم. اگر فردی ناخواسته شروع به کاهش وزن کرد، باید به پزشک مراجعه کند. کاهش وزن ناخواسته می تواند ناشی از بیماری هایی مانند افسردگی، زخم و سرطان باشد. جدای از این، کاهش وزن نیز در صورت کاهش عضله قابل مشاهده است.

افسردگی و کاهش وزن:

یک فرد افسرده معمولاً بیشتر فعالیت هایی را که باید در زندگی روزمره انجام دهد، انجام نمی دهد. از جمله غذا خوردن که یک نیاز اساسی است. وقتی فرد شروع به از دست دادن اشتها می کند و دیگر غذا نمی خورد، بدن پس از مدتی این وضعیت را به عادت تبدیل می کند و بدنی که دیگر غذا دریافت نمی کند شروع به ضعیف شدن می کند. در نتیجه برخی اختلالات در خوردن مشاهده می شود. در چنین شرایطی باید به دنبال حمایت بود.

زخم و کاهش وزن:

 زخم را می توان به عنوان از بین رفتن بافت معده به دلیل اسید معده توضیح داد. در این حالت بیمار شکایت هایی مانند سوزش معده دارد و به دلیل احساس درد هنگام غذا خوردن از خوردن غذا پرهیز می کند. تهوع، استفراغ و کاهش وزن نیز با این بیماری همراه است.

سرطان و کاهش وزن:

سلول های سرطانی وظیفه تسریع متابولیسم را بر عهده می گیرند. بنابراین کاهش وزن ناخواسته و بدون دلیل جای خود را در بین علائم سرطان می گیرد. تهوع، استفراغ و متعاقب آن کاهش وزن ممکن است به دلیل داروها و درمان های مورد استفاده در روند درمان سرطان در بیمار مشاهده شود.

چه چیزی باعث افزایش وزن می شود؟

اگرچه کاهش وزن و افزایش وزن به دلایل مختلفی قابل مشاهده است، اما علت کلی افزایش وزن ممکن است مربوط به قند، کلسترول و فشار خون باشد. در مواردی که تیروئید به طور طبیعی کار نمی کند، افزایش وزن در مقاومت به انسولین و کمبود ویتامین D دیده می شود. اگر بدون دلیل وزن اضافه کردید باید بدون اتلاف وقت با پزشک مشورت کنید. افزایش وزن می تواند منجر به بسیاری از بیماری ها شود.

قند و افزایش وزن:

دیابتی ها به دلیل گرسنگی مداوم در معرض افزایش وزن هستند. این همچنین منجر به مقاومت به انسولین می شود. بنابراین بیماران دیابتی باید رژیم غذایی را که پزشک تجویز می کند رعایت کنند. قند اضافی و افزایش وزن مرتبط می تواند راه را برای مشکلاتی مانند سکته مغزی و حمله قلبی هموار کند.

کلسترول و افزایش وزن:

اضافه وزن تعادل چربی خون را مختل می کند. مصرف بیش از حد چربی می تواند باعث بدتر شدن ساختار خون شود. وزن و کلسترول اغلب می توانند به طور موازی افزایش یابند.

فشار خون و افزایش وزن:

غذاهایی که باعث افزایش وزن شما می شوند اغلب می توانند باعث افزایش فشار خون شوند. اگرچه فشار خون یک بیماری بسیار موذیانه است، اما می تواند علت همه بیماری های مهم دیگر نیز باشد. اضافه وزن باعث فشار خون می شود و بیماری های قلبی را نیز به همراه دارد.

کمبود ویتامین D و افزایش وزن:

فردی که در کاهش وزن مشکل دارد ممکن است کمبود ویتامین D را تجربه کند. این به این دلیل است که ویتامین D در افراد دارای توده چربی بالا کاهش می یابد. ویتامین D نقش مفیدی در کاهش وزن دارد. به همین دلیل، فردی با ویتامین D کم به سرعت شروع به افزایش وزن می کند.

افزایش وزن و کاهش وزن به دلایل روانی:

کاهش وزن و افزایش وزن اغلب به دلیل اختلالات روانی رخ می دهد. پیام های خاصی که از نظر ذهنی به بدن ارسال می شود می تواند باعث افزایش وزن یا کاهش وزن بی دلیل شود. در چنین مواقعی باید به دنبال حمایت روانی و رفع منشا مشکل و پیشگیری از بیماری های احتمالی بود.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *