توصیهها
با توجه به فصل گرما و مدت زمان طولانی روزه داری در این روزها، توصیه های ذیل را
به کوهنوردان روزهدار ارئه میکنیم تا ضمن روزه داری بتوانند به فعالیتهای ورزشی و کوهنوردی خود
با کمترین عوارض و صدمات جسمی و افت توانائیهای جسمانی و فیزیولوژیکی بپردازند:
1- حتما از 3 وعده غذائی شامل سحری ، افطاری و شام استفاده کنید. به عبارت دیگر هیچ وعده غذائی را حذف نکنید.
2- فعالیت ورزشی و کوهنوردی را در خنک ترین ساعات روز و در صبح زودتر شروع کنید.
ترجیحا در این ماه از کوهنوردی سنگین و جدی و در هوای گرم پرهیز کنید.
3- در سحری و در برنامه های کوهنوردی بجای استفاده از کربوهیدرات ها(قندها)ی
ساده از کربوهیدراتهای پیچیده مانند نان ، ماکارونی، برنج، سیب زمینی همراه با انواع پروتئین و گوشت استفاده کنید .
4- از مصرف زیاد قهوه و چای پررنگ در برنامه های کوهنوردی در هنگام شب در این ماه
خودداری کنید. زیرا باعث از دست دادن آب بدن شده و فعل و انفعالات شیمیائی بدن با مشکل روبرو میگردد.
5- مصرف سبزیجات، میوه ها و مغزها(دانه های خوراکی) بخصوص بعد از شام را فراموش نکنید.
6- از مصرف چربی های حیوانی و روغن های نباتی جامد حدالامکان خودداری کنید.
7- در صورت دسترسی در برنامه های کوهنوردی و در هنگام افطار شیر استفاده کنید.
8- مصرف مایعات خصوصا آب ساده و خنک از ضروری ترین نیاز های بدن انسان است که بخوبی می تواند
از بروز گرمازدگی نیز جلوگیری نماید. آب را بیشتر مصرف نمایید و حداقل برای برنامه های کوهنوردی از افطار تا سحر 10 تا 15 لیوان آب بنوشید.
9- به کوهنوردان توصیه می شود نوشیدنی های سنتی مانند شربت آبلیمو، خاکشیر، تخم شربتی،
کاسنی ،سکنجبین و بیدمشک بخوبی می تواند به کاهش تشنگی و عطش در ماه مبارک رمضان کمک کند.
10- کاهش وزن در یک روز کوهنوردی بیش از 2 کیلو گرم حتما مرتبط با از دست دادن مایعات بدن است و فرد را در معرض گرمازدگی قرار می دهد.
11- گرمازدگی از موارد اورژانس پزشکی است و حتی می تواند خطر مرگ داشته باشد.
با این بیماری و علائم آن آشنا باشید و راه های پیشگیری و درمان آنرا بدانید.
در وب سایت بهزیستن شما می توانید برای اطلاع از انواع رژِیم ها به وبلاگ وبسایت هم مراجعه نمایید.
تهیه و تنظیم : دکتر حمید مساعدیان – عضو کمیسیون پزشکی اتحادیه جهانی کوهنوردی
انجمن پزشکی کوهستان ایران
بدون دیدگاه