این یک واقعیت شناخته شده است که سلامت روان یک فرد اغلب بر سلامت جسمی او تأثیر می گذارد. ممکن است اصطلاحات “عصبی خوار” یا “پرخوری” را شنیده باشید. اینها نشانه هایی است که نشان می دهد وقتی فردی مضطرب یا عصبی است، برای آرامش به غذا روی می آورد.
چگونه اضطراب می تواند باعث کاهش وزن شود؟
بسیاری از مردم بر این باورند که اگر فردی مضطرب است یا از اضطراب رنج می برد، تنها نتیجه آن افزایش وزن است. اما ممکن است فرد به دلیل استرس و اضطراب ، وزن خود را نیز کاهش دهد. اضطراب بر متابولیسم، حرکات روده، مصرف غذا و بسیاری از عوامل دیگر که می تواند منجر به کاهش وزن شود، تأثیر می گذارد. در اینجا دلایل کاهش وزن ناشی از اضطراب به تفصیل ذکر شده است.
کاهش اشتها
بسیاری از ما تجربه کرده ایم که هر زمان که ناراحت یا مضطرب هستیم، به سختی تمایل به خوردن داریم. تعداد وعدههای غذایی مان کم میشود و حتی علاقهای به غذاهای دلخواه که دوست داشتیم نداریم. تحقیقات نشان داده است که وقتی استرس و اضطراب دارید، بدن هورمون خاصی تولید می کند که در تمایل شما به خوردن اختلال ایجاد می کند. این به همراه متابولیسم سریعتر باعث کاهش وزن می شود.
داروی ضد اضطراب
اگر داروهایی مصرف می کنید که به شما در مدیریت اضطراب کمک می کنند، ممکن است باعث کاهش وزن شما نیز شوند. این عارضه پس از مصرف طولانی مدت این داروها مشاهده می شود.
متابولیسم سریعتر
مطالعات انسانی قابل توجهی انجام نشده است، اما هر آزمایشی که انجام شد، نشان داد که سرعت متابولیسم بدن در هنگام استرس افزایش می یابد. این بدان معناست که عضلات منقبض شده اند و عملکرد بدن تحت تأثیر قرار می گیرد.
مشکلات گوارشی
وقتی بدن شما سروتونین کافی دریافت نمی کند، بر سلامت روده شما تأثیر می گذارد. ممکن است مشکلات روده داشته باشید و در نهایت دچار کم آبی نیز شوید.
ورزش بیش از حد
بسیاری از مردم به دفع انرژی عصبی خود در قالب فعالیت بدنی روی می آورند. حتی اگر به باشگاه نمی روند، تغییرات رفتاری ایجاد می شود که باعث می شود بدن کالری بیشتری بسوزاند. به عنوان مثال، برخی از افراد نمی توانند آرام در یک مکان بنشینند و برای آرام کردن خود نیاز به قدم زدن دارند.
چگونه اضطراب می تواند باعث افزایش وزن شود؟
بی خوابی
داشتن خواب کافی با کیفیت بالا برای مدیریت وزن ضروری است.اضطراب اغلب برنامه خواب را دچار اختلال می کند و این امرموجب افزایش خستگی میشود . هر دوی این موارد میتواند باعث شود که شما هوس غذاهای ناسالم کنید، کالری کمتری بسوزانید، و اراده تان را برای اجتناب از غذای ناسالم کاهش دهید .
افزایش کورتیزول
اگرچه متابولیسم سریعتر میشود و اشتها کاهش مییابد، اما زمانی که بدن استرس و اضطراب شدیدی را تجربه میکند، سطح کورتیزول افزایش مییابد. کورتیزول یک هورمون مرتبط با استرس است و باعث می شود بدن قند ترشح کند. بدن شما اینگونه دریافت میکند که در یک موقعیت خطرناک قرار گرفته و برای فراراحتیاج به انرژی بیشتر در نتیجه آزاد سازی قند بیشتر در بدن دارد. در نتیجه باعث افزایش اشتها و میل شما به مصرف خوراکی های شیرین میشود. سطوح بالاتر کورتیزول کاهش وزن را دشوارتر می کند.
کاهش توجه به سلامتی و غذاهای سالم
افراد مضطرب ممکن است در تصمیم گیری در مورد اینکه چه بخورند مشکل داشته باشند و در نتیجه غذای ناسالم بیشتری مصرف کنند.
میل به شکر، غذاهای سرخ شده، فست فود ها و خوراکی های پرکالری ، افزایش می یابد. اضطراب می تواند باعث پرت شدن حواس افراد شود، که باعث میشود آنها بی هدف غذا بخورند و توجه کمتری به آنچه می خورند یا میزان خوردنشان داشته باشند.
ایجاد انگیزه در خود سخت تر است
حتی وقتی متوجه شدید که در حال افزایش وزن هستید و می خواهید به باشگاه بروید، این احتمال وجود دارد که اراده لازم برای انجام این کار را پیدا نکنید. افراد مضطرب اغلب بیش از حد فکر می کنند و تا حد امکان از تعاملات و موقعیت های اجتماعی اجتناب می کنند. در چنین مواقعی بلند شدن و حتی دویدن سخت است.
چگونه اضطراب و نوسان وزن خود را مدیریت کنیم؟
اگر میخواهید وزن خود را مدیریت کنید ، عوامل افزایش یا کاهش وزن خود را پیدا کنید مهم است که ریشه مشکل را بفهمید و درمان کنید. افراد زیادی هستند که به دنبال کاهش مصرف غذا یا ورزش بیش از حد هستند. علت اصلی این موضوع استرس و اضطراب است. بهترین راه برای مدیریت وزن و اطمینان از داشتن رابطه سالم با کاهش وزن، مدیریت اضطراب است.
کاهش وزن ناشی از اضطراب را می توان با رعایت این نکته مدیریت کرد که به طور منظم غذا بخورید. میتوانید برای خود زنگ هشدار تنظیم کنید یا از دوستان یا خانواده خود بخواهید که به شما یادآوری کنند که غذا بخورید. یک برنامه غذایی داشته باشید که در آن کیفیت غذا ها مطلوب باشد.
یادداشت روزانه داشته باشید – این پیشنهادی است که توسط اکثر متخصصان ارائه شده است. یک دفتر بردارید و افکار خود را بنویسید. این به شما کمک می کند آرام شوید و در طول روز خود را به طور منطقی ارزیابی کنید. توصیه می شود این تمرین را قبل از رفتن به رختخواب انجام دهید تا بتوانید شب ها با آرامش استراحت کنید.
ذهن آگاهی یا مدیتیشن انجام دهید : بسیاری از مردم تصورات نادرستی در مورد چگونگی مدیتیشن دارند. وقتی در حال مدیتیشن هستید، مجبور نیستید افکار را به زور از ذهن خود بیرون کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که روی نفس خود تمرکز کنید، اجازه دهید هر فکری که به سراغتان می آید عبور کند و دوباره روی خود تمرکز کنید.
برای شروع ذهن آگاهی این مراحل را دنبال کنید:
راحت بنشینید و چشمان خود را ببندید.
روی تنفس خود تمرکز کنید.
هنگامی که افکار ظاهر می شوند (که صد در صد چنین می کنند!)، آنها را تصدیق کنید و توجه خود را به نفس خود بازگردانید و دوباره تکرار کنید.
اهداف ورزشی کوچک – اینکه به یکباره به ورزشگاه بروید می تواند دشوار باشد. می توانید اهداف کوچکتری برای خود تعیین کنید. به عنوان مثال، به جای استفاده ازوسیله نقلیه ، با پیاده روی به فروشگاه های اطراف شروع کنید. طبق گفته انجمن اضطراب و افسردگی آمریکا، 10 دقیقه پیاده روی می تواند به اندازه یک ورزش طولانی و شدیدتر برای تسکین اضطراب موثر باشد.هنگامی که به اندازه کافی برای انجام این کار مطمئن شدید، پیاده روی را در برنامه روزانه خود قرار دهید و سپس در زمانی که راحت هستید، می توانید به باشگاه بروید.
مصرف کافئین خود را محدود کنید – بر کسی پوشیده نیست که قهوه مغز را تحریک می کند و به شما افزایش انرژی می دهد. قهوه همچنین می تواند شما را بیش از آنچه می خواهید بیدار نگه دارد و حتی باعث بی خوابی بیشتر شود.
با پزشک مشورت کنید – اگر احساس میکنید نمیتوانید اثرات استرس و اضطراب را کنترل کنید و در مدیریت آن مشکل دارید، توصیه میشود با پزشک مشورت کنید. اگر به پزشک مراجعه کردید، در مورد مشکلاتی که با آن روبرو هستید شفاف باشید تا پزشک شما در صورت لزوم داروی مناسب برای شما تجویز کند.
بدون دیدگاه